Opleiding biomechanisch fitten

De opleiding

Helaas kan je momenteel niet instromen

Met een afgeronde Biomechanisch Fitten opleiding ben je een gewilde sparringpartner voor ruiters en stalmanagement. Doordat je leert steeds out-of-the-box te denken en te zoeken naar oplossingen, kan je een paard (en ruiter) echt helpen. Hieronder valt ook in een team werken en een paard op het juiste moment naar de juiste specialist doorverwijzen. Zo leer je tijdens deze opleiding niet alleen om, als biomechanisch fitter, overcompensatie te voorkomen, maar een complete puzzel op te lossen. Via deze werkwijze help je een paard om in de toekomst mogelijke blessures te voorkomen en geef je ruiters vakkundige antwoorden op weg naar hun doel. Daarnaast ben je in staat om complexe vraagstukken op te lossen.

Details

Start:

Plaats: 
Door heel Nederland op vaste locaties

Duur: 
15 maanden, 24 lesdagen, 4 online meetings

Zelfstudie: 
±10 uur per week

Investering:
Op aanvraag

Meer over de inhoud

De doelstelling van de opleiding Biomechanische Fitten is tweeledig. Enerzijds het verdiepen van anatomische kennis en anderzijds verbreding op het gebied van de bewegingsleer. De focus ligt op gecompliceerde en geïntegreerde vraagstukken die spelen op het gebied van aanleuning, gedragenheid en beweging.

Met deze opleiding zet je de stap van functiegericht handelen naar oplossingsgericht denken. Je leert omgaan met problemen en uitdagingen die zich over verschillende disciplines uitstrekken.

Dit stelt je in staat de vertaling en verbinding te maken van paard naar de ruiter. Daarnaast zet je vol in op je persoonlijke ontwikkeling en leiderschapskwaliteiten.

DOCENT

Wij zijn van mening dat de kwaliteit van de colleges sterk afhankelijk is van de vakkennis van de docent en wijze waarop deze kennis wordt overgedragen. Om de kwaliteit op een hoog niveau te kunnen waarborgen, verzorgt Karin alle opleidingen altijd zelf. Dat deze aanpak succesvol is, blijkt uit de feedback van de deelnemers.

VERDIEPING EN VERBREDING

Training vindt plaats op de terreinen van anatomie, biomechanica, persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Door kennisintegratie van diverse onderwerpen vorm je je een integraal beeld van de uitdagingen waar de Biomechanische Fitter voor wordt gesteld.

PERSPECTIEF

Afgestudeerden van de opleiding Biomechanisch Fitten kunnen in verschillende rollen werkzaam zijn, zoals bit-fitter en probleemoplosser. Door de brede opzet van deze opleiding is het tevens een mooie aanvulling voor bijvoorbeeld een zadelpasser, instructeur, fysiotherapeut of als ruiter die zelf meer van deze materie wil weten.

DOELGROEP

Je bent gedreven, flexibel en hebt een passie voor paarden en wil graag opgeleid worden tot Biomechanisch Fitter. Je wil je vakkundig en breed kwalificeren.

Onderstaand zie je een overzicht van de opbouw van het programma van de opleiding Biomechanisch Fitten.

HARNACHEMENT

– Bitten
– Hoofdstellen
– Trens
– Stang en Trens
– Singels

ANATOMIE EN BEWEGING

– Anatomie
– Biomechanica
– Palpatie
– Bewegingsanalyses

 GAST-COLLEGES

– Fysiotherapie
– Diergeneeskunde
– Tandheelkunde
– Zadels
– Homeopathie
– Cranio sacraal
– Lasertherapie
– Ruiterbegeleiding

PROBLEEM-OPLOSSING

Problemen met:
– Aanleuning
– Verbinding
– Beweging
– Hals
– Mondhoeken
– Tong
– Lagen
– Spieren
– Immuunsysteem

Om de opleiding Biomechanisch Fitten te volgen dien je 21 jaar oud te zijn en beschik je over minimaal een HBO-denkniveau. Voor aanvang van de 2FitHorses opleiding krijg je eerst een intakegesprek. Hierin kunnen wij gezamenlijk goed afstemmen of deze opleiding voor jou geschikt is, voldoet aan jouw wensen en je jezelf hierin echt kan ontwikkelen tot één van de beste specialisten op het gebied van biomechanisch fitten. Als het gesprek positief wordt beoordeeld, kan er gevraagd worden om praktijkgericht nog een handeling uit te voeren. Voor het succesvol doorlopen van deze opleiding is het noodzakelijk, dat je beschikt over veel ervaring met paarden, zowel in het rijden als omgang. De kosten van het intakegesprek bedragen €50,- per persoon. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Online Academy

Helaas kunt u zich voorlopig niet meer aanmelden voor deze opleiding ;-(. De dames die we in deze opleiding hebben opgeleid, en de opleiding succesvol hebben afgerond, zijn de huidige Biomechanische Fitters van 2FitHorses!


We hebben nu een team van geweldige dames die vol passie hun werk doen. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen is het belangrijk dat we deze dames individueel kunnen blijven begeleiden. We werken als een eenheid en willen ons met dit team nog verder specialiseren door onze kennis te verdiepen op het gebied van aanleuning, verbinding en beweging. Daarmee kunnen wij jou en je paard nog beter van dienst zijn!


Maar… we begrijpen heel goed dat jij hierover ook graag meer wilt leren en laat het nou zo zijn dat wij onze kennis graag met jou willen delen in onze Online Academy.