MLS Laser Therapie

Een nieuwe therapeutische techniek

MLS® Lasertherapie is dankzij zijn vermogen om diep in de weefsels door te dringen, effectief bij de behandeling van pijn, ontsteking en oedeem, het bevorderen van een snelle genezing van oppervlakkige letsels (wonden en zweren), verbetering van de lokale bloedsomloop, het herstel van beschadigde weefsels en daardoor vaak een voortvloeiende verbetering van de kwaliteit van het leven van het dier (en eigenaar!). De kortere behandelingstijden, de snelheid van de dosering en de snelheid van therapeutische respons maakt het goed te verdragen door paarden. Deze MLS Lasertherapie is wetenschappelijk onderbouwd door middel van biomedisch onderzoek en klinische testen die zijn uitgevoerd in internationale onderzoekscentra.

Mondhoeken

een consult vanaf € 60,- excl. reiskosten

Kapotte mondhoeken zijn een veel voorkomend probleem bij paarden in het algemeen. Na veel onderzoek met teugeldrukmetingen, blijkt zeker niet alleen de ruiter altijd het probleem te zijn. Naast een goed passend bit, juiste ophanging en druk van het hoofdstel spelen nog andere factoren hier zeker een belangrijke rol. Regelmatig worden wij ingeschakeld om paarden met kapotte mondhoeken te behandelen. Wanneer een paard dit heeft is de huid zeker een langere periode erg zwak. Daarom is het belangrijk te controleren dat het hoofdstel en bit perfect zijn afgesteld. In een zorgvuldig traject gaan we de huid gecontroleerd laten herstellen en zorgen we er vooral voor dat de lippen de druk weer aan kunnen. Om kapotte mondhoeken goed te behandelen heeft na lang onderzoek van verschillende behandelmethodes, de MLS Laser ons overtuigd.

Sportpaarden & sportblessures

een consult vanaf € 75,- excl. reiskosten

De inzet van de MLS Laser is zeer veelzijdig door de maximale efficiëntie, snelheid en veiligheid bij behandelingen van verschillende sportblessures. Dit alles zonder pijn of bijwerkingen. De MLS laser stimuleert lokaal de doorbloeding waardoor de wond of blessure sneller hersteld en de structuur sterker wordt. Ook de pijnlijkheid van het kapotte weefsel neemt af en eventuele ontstekingen worden geremd. Door de speciale probe, is de behandeling zeer precies en gecontroleerd waardoor de werking ook het diepere weefsel bereikt en geen thermische schade geeft. Hierdoor is juist dit laserapparaat een erg mooie aanvulling op ons vakgebied.

Mail of bel ons gerust voor meer informatie over onze laserexpertise!

Uitgebreide lichaamsanalyse

een consult vanaf € 110,- excl. reiskosten

Bij de uitgebreide lichaamsanalyse wordt uw paard nauwkeurig nagekeken. Op basis van spieren, banden en bewegingstesten maken we een uitgebreide analyse. Aan de hand van deze analyse zullen we punt voor punt het paard nalopen met de laser om zeker te weten dat het paard geheel ondersteund wordt. Door iedere keer het paard opnieuw helemaal na te lopen en te beoordelen, blijf je de ontwikkelingen in de juiste samenhang zien zonder te focussen op maar 1 deel. Door deze frisse blik zorgen wij dat  overbelasting van het paard voorkomen wordt.

Strippenkaart

Speciaal voor de klanten die graag door 2FitHorses voor een langere tijd begeleid willen worden hebben wij onze strippenkaart!

Mondhoek lasertherapie

60 Per behandeling
 • STRIPPENKAART:
 • 5 behandelingen voor €270,-
  (10% korting)
 • 10 behandelingen voor €580,-
  (20% korting)

Blessure lasertherapie

75 Per behandeling
 • STRIPPENKAART:
 • 5 behandelingen voor €337,50
  (10% korting)
 • 10 behandelingen voor €675,-
  (20% korting)

Lichaamsanalyse lasertherapie

110 Per behandeling
 • STRIPPENKAART
 • 5 behandelingen voor €495,-
  (10% korting)
 • 10 behandelingen voor €880,-
  (20% korting)

Onze klanten aan het woord