De basis die iedere ruiter had moeten leren op school.

Over de theorie

Ontdek de basis van een goed passend hoofdstel en leer hoe je de beweging van je paard kunt verbeteren. Deze theoriegerichte module geeft verdieping aan jouw kennis en is onderdeel van de 3-delige overkoepelende cursus die Karin heeft ontwikkeld. 

Ben jij er klaar voor?

Ontdek alles over module 1

“Als ik dit toen al had geweten…”, al jaren hoort Karin deze opmerking en zij snapt ook goed waarom! In deze reeks video’s krijg je zoveel waardevolle informatie over bitten en hoofdstellen, dat als je dat eerder had geweten, het allemaal zoveel duidelijker en eenvoudiger was geweest.

Ben jij benieuwd wat je kunt verwachten van de 2FitHorses Academy? Ontvang dan nu de volledige trailer in jouw inbox!

Ontdek de lesinhoud
van deze module

Welkom bij de 2FitHorses Online Academy.

De online academie die jou de mogelijkheid geeft om jezelf te laten groeien op onderwerpen zoals bitten, hoofdstellen, beweging, welzijn en meer. Door verschillende videolessen kan jij zelf naar eigen wens jouw kennis vergroten op de onderwerpen die je het meeste aanspreken.

Bekijk hier de gratis inspiratievideo

Maak je eigen hoofdstel passend

In deze eerste video neemt Karin Toetenel – de CEO van 2FitHorses – je mee in de belangrijkste basis standaarden van een hoofdstel. Je leert hoe je thuis zelf kan controleren of je hoofdstel correct hangt voor jouw paard. Zo kan je er zelf voor zorgen dat jouw paard niet belemmerd wordt door deze punten.

Ook los verkrijgbaar voor € 24,50

Leer de belangrijkste details over hoofdstellen

Natuurlijk is er nog veel meer te leren over hoofdstellen. In deze video krijg je meer inzicht over alle details van een hoofdstel. Ook leer je waarom het beter is om niet in de winkel een cob of full hoofdstel aan te schaffen, maar dat je echt naar de anatomie van jouw paard zijn hoofd moet kijken om ieder detail passend te krijgen.

Krijg inzicht over de inwerking van bitten

Waarom heeft niemand ons ooit geleerd dat een bustrens stabiliteit geeft? En is dat eigenlijk wel waar? Waarom is het onmogelijk om ieder paard met hetzelfde bit te rijden? En wat is de invloed van materiaal? In deze video krijg je meerdere inzichten over bitten, waardoor jij zelf kan begrijpen waarom een paard een voorkeur heeft en dat deze voorkeur niets heeft te maken met de ruiterhand.

Tijd om jouw kennis over hoofdstellen te testen in de praktijk

In de praktijk ziet alles er anders uit! Daarom past Karin in deze video de theorie toe op een paard, zodat jij dit zonder twijfel thuis in de praktijk kan toepassen.

Ook los verkrijgbaar voor € 42,50

Tips om de beweging van jouw paard te controleren

In deze video’s geeft Karin je een paar tips hoe je zelf het hele lichaam van jouw paard goed in de gaten kan houden en analyseren. Wanneer je dit regelmatig uitvoert, word je niet alleen meer bewust van beweging, maar kan je zelf tijdig opmerken wanneer er verschil plaatsvindt bij jouw paard.

Bekijk hier de gratis videoles

Leer de invloed van verschillende soorten druk herkennen tijdens het rijden

In deze video zullen Karin Toetenel en ruiter Marten Luiten je meenemen in de wereld van biomechanica. Marten zal het paard rijden, wanneer Karin en Sam verschillende producten een voor een wisselen op het paard. Kijk mee wat een paard direct in beweging laat zien wanneer je verschillende types druk wisselt.

Ook los verkrijgbaar voor € 49,50

Ook verkrijgbaar als losse lessen

Wil jij nog niet deelnemen aan de volledige module of reeks? Of ben jij juist geïnteresseerd in een specifieke les? Bekijk hier welke lessen je los kunt kopen!

Koop nu jouw toegang met extra voordeel

Sluit module 1 helemaal aan bij jouw behoeftes? Dan heb jij de mogelijkheid om deze los van de gehele reeks te kopen. Claim jouw toegang dan nu met extra korting en de mogelijkheid om in maandelijkse termijnen te betalen. 

1 termijn

499
347
  • Claim nu jouw korting

3 termijnen

499
127
  • Betaal in 3 maandelijkse termijnen

6 termijnen

499
67
  • Betaal in 6 maandelijkse termijnen

Word jij onderdeel van onze community?

Koop dan naast module 1 ook een ticket voor onze 2FitHorses Community dag, een live dag onder leiding van Karin Toetenel.

Onze klanten aan het woord