Specifiek op zoek naar een les van de academy?

Wil jij nog niet deelnemen aan de volledige module of de hele reeks? Of ben jij juist geïnteresseerd in een specifieke les? Bekijk hier welke lessen je los kunt kopen!

De gratis lessen

Ontvang nu deze lessen helemaal gratis!

Inspiratievideo

Welkom bij de 2FitHorses Online Academy. De online academie die jou de mogelijkheid geeft om jezelf te laten groeien op onderwerpen zoals bitten, hoofdstellen, beweging, welzijn en meer. Door verschillende videolessen kan jij zelf naar eigen wens jouw kennis vergroten op de onderwerpen die je het meeste aanspreken.

Video 5 - Beweging

In deze video’s geeft Karin je een paar tips hoe je zelf het hele lichaam van jouw paard goed in de gaten kan houden en analyseren. Wanneer je dit regelmatig uitvoert, word je niet alleen meer bewust van beweging, maar kan je zelf tijdig opmerken wanneer er verschil plaatsvindt bij jouw paard.

Video 11 - Peesbeschermer special

“Ik had nooit verwacht dat een peesbeschermer zoveel invloed zou hebben” is wat Karin na iedere demonstratie altijd weer te horen krijgt.

Per ongeluk kwam Karin er in de praktijk zelf ooit achter hoe groot de invloed was van een peesbeschermer. Maar, vandaag de dag weten we dat alles invloed heeft en dat ook dit tot in detail zover kan doorwerken dat je paard minder blessuregevoelig is. Karin zegt altijd: “Ik weet dat je dit niet verwacht, maar kijk alsjeblieft, want als je dit weet en dit zelf kan herkennen in je eigen paard zal hij je voor altijd dankbaar zijn. Want dit is iets wat iedereen vergeet en waar de meeste blessures plaatsvinden.

De losse lessen

Een overzicht van de lessen die ook los verkrijgbaar zijn buiten de modules of de hele reeks.

Video 1 - Ophanging

In deze eerste video neemt Karin Toetenel – de CEO van 2FitHorses – je mee in de belangrijkste basis standaarden van een hoofdstel. Je leert hoe je thuis zelf kan controleren of je hoofdstel correct hangt voor jouw paard. Zo kan je er zelf voor zorgen dat jouw paard niet belemmerd wordt door deze punten.

Video 4 - Ophanging in de praktijk

In de praktijk ziet alles er anders uit! Daarom past Karin in deze video de theorie toe op een paard, zodat jij dit zonder twijfel thuis in de praktijk kan toepassen.

Video 6 - Demo

In deze video zullen Karin Toetenel en ruiter Marten Luiten je meenemen in de wereld van biomechanica. Marten zal het paard rijden, wanneer Karin en Sam verschillende producten een voor een wisselen op het paard. Kijk mee wat een paard direct in beweging laat zien wanneer je verschillende types druk wisselt.

Video 14 - Mondproblemen

Al jaren heerst er een taboe op mondproblemen, terwijl als we er allemaal open over zouden praten en elkaar zouden helpen met de juiste kennis te delen, dit allang opgelost kon zijn. Doordat de juiste kennis nog steeds te weinig gedeeld wordt en er al veroordeeld wordt zonder dat er een bevinding heeft plaats gevonden zien we nog steeds veel schade in de monden van paarden voorbijkomen. Speciaal daarom heeft Karin deze video gemaakt, waarin zij open praat over mondproblemen en uitlegt dat er wel degelijk een optie is om dit uit de wereld te helpen.

De Online Academy

Ben jij benieuwd naar de inhoud van de 2FitHorses Academy?
We geven je een klein inkijkje in de inspiratievideo.

Video afspelen