Een complete cursus
Nu met gratis community dag t.w.v. € 129,95
Krijg een allesomvattend begrip van paardenwelzijn en uitrusting door het volledige pakket van alle 3 de modules te kopen. Leer essentiële technieken en ontwikkel een diepgaand inzicht om de band met je paard te versterken.
Alles wat je wilt weten
Ontdek alles over de hele reeks
Wanneer je er zeker van bent dat jij het verschil wil maken én jezelf wil ontwikkelen om het bewustzijn voor het paardenwelzijn te vergroten, dan is dit jouw kans! Door lid te worden van de 2FitHorses community krijg je toegang tot 14 video’s waardoor jij jezelf kan ontwikkelen. Deze reeks staat gelijk aan 1/3 kennis van de volledige 2FitHorses opleiding en geeft je daardoor de kans om een deel van de waardevolle kennis van 2FitHorses tot je beschikking te krijgen.
Naast dat je toegang krijgt tot 14 video’s, zal je ook uitgenodigd worden voor een speciale 2FitHorses community dag op vrijdag 29 november 2024. Een dag waarop jij persoonlijk niet alleen nog meer kennis zal opdoen, maar ook de kans krijgt om je vragen te stellen, mensen met dezelfde mindset te ontmoeten en jij jezelf echt kan laten groeien om je te onderscheiden op het gebied van paardenwelzijn.
Ontdek de lesinhoud
van de hele cursus
Module 1: De theorie
Welkom bij de 2FitHorses Online Academy. De online academie die jou de mogelijkheid geeft om jezelf te laten groeien op onderwerpen zoals bitten, hoofdstellen, beweging, welzijn en meer. Door verschillende videolessen kan jij zelf naar eigen wens jouw kennis vergroten op de onderwerpen die je het meeste aanspreken.
Maak je eigen hoofdstel passend
In deze eerste video neemt Karin Toetenel – de CEO van 2FitHorses – je mee in de belangrijkste basis standaarden van een hoofdstel. Je leert hoe je thuis zelf kan controleren of je hoofdstel correct hangt voor jouw paard. Zo kan je er zelf voor zorgen dat jouw paard niet belemmerd wordt door deze punten.
Leer de belangrijkste details over hoofdstellen
Natuurlijk is er nog veel meer te leren over hoofdstellen. In deze video krijg je meer inzicht over alle details van een hoofdstel. Ook leer je waarom het beter is om niet in de winkel een cob of full hoofdstel aan te schaffen, maar dat je echt naar de anatomie van jouw paard zijn hoofd moet kijken om ieder detail passend te krijgen.
Krijg inzicht over de inwerking van bitten
Waarom heeft niemand ons ooit geleerd dat een bustrens stabiliteit geeft? En is dat eigenlijk wel waar? Waarom is het onmogelijk om ieder paard met hetzelfde bit te rijden? En wat is de invloed van materiaal? In deze video krijg je meerdere inzichten over bitten, waardoor jij zelf kan begrijpen waarom een paard een voorkeur heeft en dat deze voorkeur niets heeft te maken met de ruiterhand.
Tijd om jouw kennis over hoofdstellen te testen in de praktijk
In de praktijk ziet alles er anders uit! Daarom past Karin in deze video de theorie toe op een paard, zodat jij dit zonder twijfel thuis in de praktijk kan toepassen.
Tips om de beweging van jouw paard te controleren
In deze video’s geeft Karin je een paar tips hoe je zelf het hele lichaam van jouw paard goed in de gaten kan houden en analyseren. Wanneer je dit regelmatig uitvoert, word je niet alleen meer bewust van beweging, maar kan je zelf tijdig opmerken wanneer er verschil plaatsvindt bij jouw paard.
Leer de invloed van verschillende soorten druk herkennen tijdens het rijden
In deze video zullen Karin Toetenel en ruiter Marten Luiten je meenemen in de wereld van biomechanica. Marten zal het paard rijden, wanneer Karin en Sam verschillende producten een voor een wisselen op het paard. Kijk mee wat een paard direct in beweging laat zien wanneer je verschillende types druk wisselt.
Module 2: De praktijk
Krijg tot in detail inzicht in de invloed van kopstukken tijdens het rijden
In deze video wisselen we niet alleen tussen goed of fout, we gaan meerdere types van het kopstuk laten zien zodat je tot de details leert kijken naar beweging. Zo kan je van ‘gewoon goed’ naar perfect gaan. Wanneer je met je nieuwe kopstuk beter rijdt dan dat je hiervoor deed, heeft dit niks te maken met dat je nieuwe kopstuk beter is, maar vooral dat je oude kopstuk niet goed passend was.
Pas als alle componenten van een correcte beweging kloppen noemen we het perfect. Het is namelijk ons werk om een paard niet alleen beter te laten bewegen, maar om een paard correct te laten bewegen.
Krijg tot in detail inzicht in de invloed van neusriemen tijdens het rijden
In deze video gaan we alle details over neusriemen doornemen en leer je meekijken wat het verschil is voor het paard in beweging en gedrag, wanneer me verschillende diktes van neusriemen gaat wisselen in de praktijk.
Krijg inzicht over de invloed van bitten
Je hebt in video 3 alles kunnen leren over de inwerking van bitten in theorie, maar omdat het zo belangrijk is dat je in praktijk altijd analyseert hebben we speciaal een video over bitten in de praktijk. Wanneer we verschillende bitten achter elkaar wisselen met een andere type drukverdeling, kan je direct zien wat voor inwerking dat heeft voor de beweging van dit paard.
Krijg tot in detail inzicht in de invloed van singels tijdens het rijden
In deze video wisselen we niet alleen tussen goed of fout, we gaan meerdere types van het kopstuk laten zien zodat je tot de details leert kijken naar beweging. Zo kan je van ‘gewoon goed’ naar perfect gaan. Wanneer je met je nieuwe kopstuk beter rijdt dan dat je hiervoor deed, heeft dit niks te maken met dat je nieuwe kopstuk beter is, maar vooral dat je oude kopstuk niet goed passend was.
Pas als alle componenten van een correcte beweging kloppen noemen we het perfect. Het is namelijk ons werk om een paard niet alleen beter te laten bewegen, maar om een paard correct te laten bewegen.
“Ik had nooit verwacht dat een peesbeschermer zoveel invloed zou hebben” is wat Karin na iedere demonstratie altijd weer te horen krijgt.
Per ongeluk kwam Karin er in de praktijk zelf ooit achter hoe groot de invloed was van een peesbeschermer. Maar, vandaag de dag weten we dat alles invloed heeft en dat ook dit tot in detail zover kan doorwerken dat je paard minder blessuregevoelig is. Karin zegt altijd: “Ik weet dat je dit niet verwacht, maar kijk alsjeblieft, want als je dit weet en dit zelf kan herkennen in je eigen paard zal hij je voor altijd dankbaar zijn. Want dit is iets wat iedereen vergeet en waar de meeste blessures plaatsvinden.
Module 3: De specials
Bekijk in de praktijk hoe elke paard een unieke voorkeur heeft
Ondertussen heb je met de vorige video’s inzicht gekregen en begrijp je wat wel en niet goed is voor een paard. Maar het is nog veel belangrijker dat je leert inzien dat iedere paard zijn eigen voorkeur heeft. Want wat een correct hoofdstel is voor het ene paard is verre van correct hoofdstel voor een ander paard.
Tijdens deze video zullen Femke de Laat en Marten Luiten met hun paarden je duidelijk laten zien dat ieder paard zijn overcompensatie anders zal uiten in beweging. Je zal waarnemen dat deze twee paarden een andere combinatie nodig hebben om de juiste aanspanning te kunnen maken in het lichaam. Het gaat er namelijk niet om wat voor type druk je producten geven, maar dat deze type druk de correcte is voor jouw paard.
Al jaren heerst er een taboe op mondproblemen, terwijl als we er allemaal open over zouden praten en elkaar zouden helpen met de juiste kennis te delen, dit allang opgelost kon zijn. Doordat de juiste kennis nog steeds te weinig gedeeld wordt en er al veroordeeld wordt zonder dat er een bevinding heeft plaats gevonden zien we nog steeds veel schade in de monden van paarden voorbijkomen. Speciaal daarom heeft Karin deze video gemaakt, waarin zij open praat over mondproblemen en uitlegt dat er wel degelijk een optie is om dit uit de wereld te helpen.
Nu met gratis community dag t.w.v. € 129,95
Een overzicht van de lesinhoud die behandeld wordt vind je in de losse modules.
Koop nu jouw toegang met extra voordeel
Wil jij onderdeel worden van onze community en jouw kennis verdiepen?
Claim jouw toegang dan nu met extra korting, met de mogelijkheid
om in maandelijkse termijnen te betalen.